Старість – в радість! Як підтримати опорно-рухову систему у зрілому віці.

Позвоночник, суставы и кости

 

Встав гримаючи кістками, ламають суглоби, суглоби крутить на погоду тощо. Болі в суглобах і крихкість кісток настільки типові для людей похилого віку, що з'явилося навіть багато типових стійких виразів, які це описують! Крім того, про болі в старості є навіть багато різних приказок: У старій кістці зігріву немає, На старого і немочі валяться, Прийде старість - прийде і слабкість, Старе деренчить, нове дзвенить, У старого воза всі колеса тріщать і т.д.

 

 

Така синтаксична різноманітність існує неспроста: як і зараз, так і 1000 років тому літні та старі люди здебільшого стикаються із захворюваннями опорно-рухового апарату. Проблема в тому, що ці захворювання здебільшого та хворобами назвати важко, це скоріше перевищення пробігу, тобто надмірне зношування кістково-суглобових «деталей» літнього організму. Ось якщо людині 35-40 років і в неї проблеми із суглобами чи кістковою системою – тоді це захворювання, а в старості – давайте називатимемо це зносом, тобто по суті, це норма. Але ж ця проблема існує не перший рік, і світ не стоїть на місці, і існує безліч способів, як ми можемо продовжити термін служби наших деталей, без заміни комплектуючих. Але про це ми поговоримо трохи нижче, а зараз давайте наведу Вам кілька цікавих фактів про наші кістки:

 

- у перекладі з грецької скелет означає «висушений»

 

- Івел Кінвелл, легендарний каскадер, поставив своєрідний рекорд, ламавши кістки в сумі 433 рази

 

- у середньому, у скелеті людини 206 кісток, але цілком нормальний і розкид від 200 до 208 кісток. А у немовлят і зовсім до 350 кісток-хрящиків.

 

- наші кістки коричневі, а не білі. Білими вони стають після виварювання чи відбілювання

 

- стегнова кістка людини може витримувати до 1500 кг., і розширюється, якщо її володар набирає вагу

 

- кисть людини містить 54 кістки, тобто чверть всього кістяка

 

- людська кістка в кілька разів міцніша за сталі і в 10 разів еластичніша, при цьому скелет людини важить всього 5-6 кг. (!), А такий же зі сталі важив би 250 кг.

 

 

Американський антрополог і криптозоолог Гровер Кранц, який пожертвував свій скелет і скелет свого собаки науці

 

За всіх дивовижних властивостей вода все-таки точить камінь, тобто час кістки. Як же пустити цей час назад, і позбавиться болю в суглобах і крихкості кісток?

 

1. Почнемо із того, що не потрібно робити. Або з того, що робити, але в останню чергу. Лікарі традиційної медицини, тобто в поліклініках і лікарнях, куди зазвичай і звертаються дідки, зазвичай призначають нестероїдні протизапальні засоби. Якість їх може бути гарною, а може і поганою, але це не головне, головне цілий перелік офіційно визнаних побічних ефектів: порушення роботи ШКТ, зниження згортання крові, ниркова недостатність. Рекомендуємо Вам спробувати обійтися без НПЗЗ, випробувавши вказані нижче методи, якщо вони не допоможуть, тоді, в останню чергу варто звернутися до препаратів.

 

2. Фізіотерапія. Це широкий спектр можливостей, які можуть допомогти Вам позбутися болю в суглобах, попереку, кістках. Часто буває, що люди, які ведуть малорухливий спосіб життя і в 25 років скаржаться на болі в руках, ногах, попереку та в усьому іншому. До чого я веду? Чи можливо Ваша проблема не у віці, а у відсутності активності? Спробуйте спочатку прості щоденні прогулянки, з часом збільшуючи відстань і інтенсивність. Далі хороша річ як у дитинстві, так і в старості – басейн. І якщо в дитинстві вода допомагає нашим кісткам та суглобам правильно формуватися, то в старості – правильно функціонувати та збережуться. Крім того, є масаж – це терапія, яка творить дива, головне тут знайти кваліфікованого майстра, який допоможе пройти спеціальний курс для людей похилого віку.

 

3. Харчування. Але однієї активності мало, оскільки більшість захворювань опорно-рухового апарату пов'язані з нестачею певних мінералів і речовин, у організмі. Як і за будь-якого захворювання, їжа може або допомогти, або нашкодити, все залежить від грамотного підбору дієти. Отже, давайте виведемо загальний список продуктів, вживання яких рекомендовано при захворюваннях опорно-рухового апарату: жирна риба, печінка тріски, ікра риб, молочні жири (молоко, кефір, ряжанка, твердий сир, сир), яйця, оливкова олія, вершкове масло, банани, горіхи, часник, вівсянка, рис, морська капуста, курочка, буряк, капуста, артишоки, чорнослив, петрушка, кінза салат, омари, устриці, краби. Прибрати з раціону потрібно: цукор, солодощі, червоне м'ясо, сіль (надлишок), жирне м'ясо, алкоголь, бобові, кава, томати, шпинат, олія, копченості, газована вода.

 

4. Натуральні препарати. На противагу хімічним, натуральні препарати здатні допомогти людині похилого віку вилікувати захворювання, а не позбудеться симптомів або запалення, при цьому не знищивши його травну систему або нирки. Інтернет-маркет БіоЖиття пропонує величезну кількість препаратів у розділі Опорно-рухова система, але ми вибрали найкращі у співвідношенні ціна-якість, зважаючи на часто обмежений бюджет у людей похилого віку.

Артралгін - f. Відмінний в'єтнамський препарат на основі трави Сігезбекії, кореня Горця багатоквіткового, плодів Дурнишника, кореневища Смілаксу та кореня Дягіля. Артралгін - f на сайті БіоЖиття вже більше 10 років, а на ринку понад 15, що для ринку БАДів є показником довготривалого проживання. Вся справа в грамотному складі, який забезпечує ефективне лікування артриту, артрозу, відкладення солей в області хребта, шиї. При цьому ми маємо дуже демократичну ціну. І як наслідок однозначну рекомендацію фахівців інтернет-маркету БіоЖиття до купівлі даного препарату.

 

 

Строчок капсули та Строчок концентрований екстракт. Обидва препарати - витяжка гриба Строчок, різниця лише у формі подачі, перша капсула, друга рідина. Натуральний, безпечний, але при цьому ефективний гриб і знову за невисокою ціною просто змушує звернути на себе увагу. І екстракт, і капсули – українське виробництво, і це той випадок, коли ми пишаємося вітчизняним виробником! Артралгія, ревматоїдний поліартрит, остеохондроз – тисячі українців вже позбулися цих захворювань за допомогою Строчок у капсулах або екстракту Строчок. Що зупиняє вас?

 

 

Крем Гіркота Лисенка. Цей комплекс на відміну перших трьох зовнішнього застосування та її роль, тому, скоріш у акомпонимировании, ніж як основний засіб, але заодно, якщо препарати внутрішнього застосування діють повільно, то якісні зовнішні засоби – одночасно. Ось тут Вам і допоможе крем Гіркота Лисенка. І знову ми говоримо про українського виробника, яким ми можемо пишатися. Особливо наш крем ефективний при остеоартрозі, бурсіті, хронічному артриті, спондилоартриті, вторинному радикуліті; а також шпорі п'яти, розростання на кісточках ніг. Крем Гіркота Лисенка зроблений на основі жовчі свійської птиці, ефективність якої деякими ставиться під сумнів, а багатьма – успішно використовується для лікування!

 

 

Звичайно, бувають особливо важкі, хронічні випадки, коли потрібне лікування аптечними препаратами або навіть хірургічне втручання, але чи не так, краще спробувати спочатку гармонізувати свій спосіб життя, ніж лягає під ніж?


© Давиденко Семен, 2022

Фотографії images.google.com.ua

Використані матеріали із відкритих джерел.

 



Други статьи:

Хотите прожить 1000 лет?! Практические советы как стать долгожителем и омолодить свой организм?

Хотите прожить 1000 лет?! Практические советы как стать долгожителем и омолодить свой организм?  

Подробнее >>>

SAM- E: швейцарский препарат №1 для восстановления суставов!

Обзор препарата для лечения суставов и позвоночника САМ-Е. А также советы по их укреплению.

Подробнее >>>

Универсальный целебный бальзам Корень – когда одно лекарство заменяет 10!

Универсальный целебный бальзам при болях в сутавах и мышцах, простуде, насморке и ОРВИ, от укусов насекомых.

Подробнее >>>

Милые кости. Лайфхаки для здоровых суставов!

Как вылечить артрит и артроз. А самое главное - как предотвратить их появление!

Подробнее >>>

Остеопороз - тихая эпидемия века. Кальцимакс

Остеопороз - тихая эпидемия века. Кальцимакс

Подробнее >>>

Акулий хрящ. Когда скелет акулы может помочь Вашему.

Акулий хрящ. Когда скелет акулы может помочь Вашему. Статья о лечении суставов с помощью препарата акулий хрящ.

Подробнее >>>

Гибкий лук - гибкое тело!

Гибкий лук - гибкое тело! Статья о лечении суставов и хрящей

Подробнее >>>



Промед | Чага | Перфектил | Веселка |
ИМ БиожизньБизнес-каталог компаний Украины, товары и услугиzakupka.com
Украина онлайн

Каталог и регистрация сайта